marți, 10 octombrie 2017

10 Octombrie-Cum sa cladesti relatii extraordinare (partea 1)




“si roada neprihanirii este semanata in pace pentru cei ce fac pace” iacov 3:18

Pentru a cladi o relatie extraordinara si pentru a-i influenta pe altii pentru Hristos, trebuie sa faci doua lucruri: Atribuie o mare valoare oamenilor. Recunoaste-o: daca nu te vezi decat pe tine, cladirea unor bune relatii nu va fi o prioritate pentru tine. Trebuie sa le atribui o mare valoare oamenilor – pentru ca Dumnezeu face astfel!


Aceasta inseamna ca trebuie sa te astepti la ce este mai bun de la ei; ca trebuie sa presupui ca motivele lor sunt bune doar daca nu se dovedesc a fi gresite; trebuie sa ii pretuiesti dupa momentele lor cele mai bune, nu dupa cele mai rele; trebuie sa le dai prietenia ta neconditionat si nu sa ie-o ceri pe a lor.

Incearca sa-i intelegi pe oameni. Multora dintre noi ne pasa de ceilalti si totusi ramanem intangibili. Acest lucru se intampla de multe ori pentru ca nu incercam sa-i intelegem pe ceilalti. Statisticile arata in mod repetat ca problema numarul unu din biserici (si companii) care ii impiedica sa creasca este conducerea care nu se apleaca spre nevoile oamenilor.

Pentru a imbunatati intelegerea pe care o ai fata de oameni si pentru a cladi relatii extra­ordinare, tine minte urmatoarele adevaruri si activitati pe care le poti face pentru a construi punti care sa astupe golul creat de ei:

a) oamenii nu se simt in siguranta, deci ofera-le increderea ta;

b) oamenii doresc sa se simta speciali, asa ca fa-le complimente sincere;

c) oamenii spera ca ziua de maine va fi mai buna, deci ofera-le speranta;

d) oamenii vor sa simta ca sunt intelesi, deci asculta-i;

e) oamenii sunt egoisti, deci vorbeste mai intai nevoilor lor;

f) oamenii sunt vulnerabili din punct de vedere emotional, deci incurajeaza-i;

g) oamenii doresc sa fie asociati cu succesul, deci ajuta-i sa castige.

Cand incerci sa-i intelegi pe oameni si ii ajuti sa reuseasca, pui temelia unor relatii extraordinare si ii influentezi pe oameni pentru Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...