luni, 9 octombrie 2017

09 Octombrie-Cum sa te rogi pentru altii?


Gina Gatea
Chiar acum ·




“Har, indurare si pace de la … Hristos Isus” (I Timotei 1:2)

Pavel s-a rugat pentru trei lucruri pe care sa le primeasca cei pe care ii iubea. Asa ca atunci cand nu esti sigur cum sa te rogi pentru altii, ce exemplu mai bun poate fi decat cel in care Pavel se roaga ca Dumnezeu sa-i dea lui Timotei:


1) Har. Petru spune: “Dumnezeul oricarui har … dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti” (1 Petru 5:10). Acest cuvant har implica “tot ce ai nevoie de la Dumnezeu pentru a te ocupa de situatia prin care treci”. Este un lucru pentru care merita sa te rogi, nu-i asa?

2) Indurare. O mare editura detine o masina care le trimite cititorilor mail-uri prin care ii aver­tizeaza ca abonamentul lor a expirat. Intr-o zi, aceasta masina nu a functionat bine, iar un fermier dintr-un vechi oras din Colorado a primit 9.734 de avertizari! Asa ca a condus kilometri intregi pana la cea mai apropiata posta, si-a trimis cecul si a scris editurii: “Trimiteti-mi revista. Ma dau batut!” Tot asa este si cu Dumnezeu; El ne tot trimite avertismente! Biblia spune: “Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare!” (Plangeri 3:22-23).

3) Pace. “Cel ce m-asculta va locui fara grija, va trai linistit si fara sa se teama de vreun rau” (Proverbe 1:33). Ce dar sa stii ca pacea lui Dumnezeu te poate sustine in cele mai grele situatii! Iar pacea pe care o da El este diferita de pacea pe care o ofera lumea (vezi loan 14 27) In cel mai bun caz, ea ne ofera alinare temporara. Dar “pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile” (Filipeni 4:7).

Asa ca data viitoare cand te rogi pentru cineva, cere-l lui Dumnezeu sa-l umple cu harul Lui, cu indurarea si pacea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...